Hogyan kezdődött? Mit is csinálok?

2022.01.30

Hogyan lettél lakberendező? Mikor fogalmazódott meg benned, hogy ez a Te pályád, illetve milyen utat kellett hozzá végig járnod?

Az élet esélyt adott arra, hogy citromból limonádét készítsek. Egy nagy változás hozta helyzet miatt kellett megújítanom az életemet. Ennek része lett egy panellakás felújítása ami olyan pozitív visszajelzéseket hozott ami elindított egy régi, régi álom megvalósítása felé. Nem így terveztem. Nem így járják ezt az utat végig a nagy könyv szerint... de az én életem így adott teret annak, hogy lakberendezői utamon elinduljak. Szándékosan fogalmazok így, mert bizony ez még az út eleje. Friss vállalkozás és minden megbízás egy lecke, mely által mindenkitől tanulhatok és alázattal, őszinte lelkesedéssel nézek a jövőm felé.

Miért szereted ezt a szakmát? Meg tudnád fogalmazni, hogy mit szeretsz a munkádban leginkább?

Az alkotást és az emberi kapcsolatokat. A világ egyik legcsodálatosabb dolga alkotni. Valamit létrehozni, ami másoknak segítség, igazi hozzáadott érték. Közgazdász végzettségemmel olyan pozíciókban dolgoztam, amiknek nem kézzel fogható eredménye volt, bár tény, hogy a számításoknál, szervezési folyamatoknál kimondottan jól jönnek az ott tanultak is. Kreatívnak lenni azonban mindig izgalmas feladat.


Mit tartasz a legfontosabb dolognak, amikor találkozol a megbízóddal?

Az első találkozás mindig izgalmas. Igyekszem sokat kérdezni ilyenkor és rászánom az időt, hogy megismerjem a megbízót, belelássak az életébe, szokásaiba, napirendjébe, kiderüljenek speciális igényei. A figyelem talán a legfontosabb ezen a találkozón, hiszen azért vagyok ott, hogy megértsem az igényeit és egyedi megoldásokat tudjak kínálni.


Jellemzően kinek/kiknek dolgozol leggyakrabban?

Először családtagoknak, barátoknak segítettem, aztán azok barátainak, aztán azok ismerőseinek, így a megbízóim nagy része eddig magánszemély volt, de iroda és kozmetika tulajdonosokkal is dolgoztam már együtt.


Üres lakás, vagy átalakítás? Melyik a nehezebb, melyik a számodra kedvesebb?

A pillangók a gyomromban akkor repkednek leginkább ha nagy változás előtt állunk, legyen az egy új építésű csupasz fehér falú szoba ami berendezés előtt áll, vagy egy rossz állapotú régi lakás, ami egy nagy átalakulásra vár. Mindkét eset kedves számomra, mert az, hogy megtisztelnek a bizalmukkal, az otthonukba engednek, hosszú távú és költségvetést befolyásoló döntésekbe vonnak be, az önmagában nagy felelősség és megtisztelő.


Bizonyára minden munkád valahol a Te "gyermeked", de van olyan, amelyre, vagy amelyekre mégis büszkébb vagy?

Az első projektek örök emlékek maradnak és a legfrissebb megbízás az, amiben épp benne élek. Valóban minden otthon ahol jártam egy kedves, ismerős hellyé válik és a "nézz be hozzánk bármikor" búcsúzások csak megerősítenek ebben az érzésben.

Hogyan lehetséges lépést tartani a folyamatosan megújuló divatirányzatokkal?

Manapság a keresett információk könnyen elérhetőek. Szakmai fórumokon, kiállításokon pedig elénk tárják az aktuális trendeket, fejlesztéseket, érdekes újításokat.


Lehet tudni, mely, vagy melyek a kedvenc stílusod/aid a lakberendezésben?

Szeretem ha egy helyiségnek van hangulata, van stílusa. A skandináv, loft, art deco, minimal, vintage mind mind olyan stílusok, amelyek gyönyörködtetik szememet. Leginkább a "modern, de barátságos otthont szeretnénk" igénnyel találkozok.


Mesélj egy kicsit a saját otthonodról. Milyen tárgyak és színek vesznek körül?

Jelenlegi lakásomnál szerettem volna egy teljesen más enteriőrt létrehozni, mint amiben korábban éltem. Vágytam a változásra, egy friss környezetre, letisztultságra, így a fehér-szürke színek mellett tettem le a voksom. Tárgyak tekintetében amit észrevettem egy lakásfotózás alkalmával, hogy minden szobában van egy angyalkám. Elhelyezésük nem volt tudatos, de számomra fontos, hogy hálával éljük meg életünk pillanatait és erre emlékeztetnek ezek az apróságok a polcokon. De ha a kedvenc részt kellene kiemelnem, az a fotókeretekben elhelyezett mondások lennének, amiket az évek alatt a gyerekeimtől gyűjtöttem össze. Ahányszor rájuk nézek, annyiszor mosolygok. Egyet megosztok veletek:

"Én is tudok ásítani, amikor elfáradok az alvásban."


Lehet-e tudni, milyen meg nem valósított terveid vannak még a lakberendezés terén?

Szeretnék még sokat fejlődni, tanulni, külföldi kiállításokra eljutni és sorolhatnám, mivel ez egy relatíve új vállalkozás számomra még sok minden vár rám. Remélem. Én megteszek érte mindent.


Kik keresnek meg leginkább a falpanel megoldásokkal, illetve Te kiknek ajánlod ezeket?

A tervezés és ötletelés során szoktam a falpenelek lehetőségére felhívni megbízóim figyelmét és ha belegondolok minden típusú ügyfél számára érdekes lehet (irodában az ügyfelek kabátakasztója alá, kozmetikusnál az öltözőfülkébe, magánszemélyeknek hálószobába, gyerekes családoknál falvédőnek, tényleg hosszú a lista). Így ajánlom azoknak, akik minőségi, egyedi, igényes, újszerű megoldást keresnek.


Szerinted mitől egyediek a Kerma bőrpanelek?

Sokrétűen használhatóak akár hálószoba faláról, akár öltözőfülkéről, vagy előszobáról van szó. Színválasztékát kimondottan szeretem. Az elegáns, kifinomult színektől egészen a vidám színpalettáig mindent megtalálhatunk. Textúrájának köszönhetően barátságosabbá, vagy épp modernebbé varázsolhatjuk a falat. Formaválasztéka lehetővé teszi az egyedi elrendezéseket.


Minden bizonnyal örömmel mondható, hogy elfoglalt lakberendező vagy. De mégis kevés szabadidődben hogyan töltődsz fel, hogyan kapcsolódsz ki?

Futásra és jógázásra szívesen szakítok időt. A természet feltölt, így ha a gyerekeimmel a Nagyerdőn piknikezünk, rollerezünk is élményszámba megy.


Forrás: https-www-kerma-hu-falpanel-blog-quot-kreativnak-lenni-mindig-izgalmas-feladat-quot-riport-barota